SEO specialist worden

Is Influencer Marketing toegankelijk voor iedereen?
9 maart 2018
Website optimalisatie
9 mei 2018
Alle blogberichten

SEO specialist worden

Het doel van SEO is het optimaliseren van de vindbaarheid van websites in zoekmachines zoals de absolute marktleider Google. Als SEO specialist ben je dus actief in een innovatief werkveld waarin het verbeteren van je website een constant en vernieuwend proces is. Omdat de SEO wereld niet stilstaat is het ook lastig om een goede opleiding te vinden dat up-to-date is met de nieuwste tools en technieken. De meeste SEO specialist vacatures worden dan ook vervuld door personen die ooit marketing, communicatie of media technische gerelateerde opleidingen hebben genoten. Grof gezien kun je het SEO proces verdelen over drie onderdelen: technisch, content en linkbuilding.

Techniek
Om hoog in Google te eindigen is het van groot belang dat je website technisch gezien goed in elkaar zit. Voorbeelden hiervan zijn het goed opbouwen van de site structure. Zijn de URL’s goed opgebouwd? Hoe zit de hiërarchie er uit van de pagina’s? Wat is de laadsnelheid van de pagina? Dit zijn vragen waar een SEO specialist zich mee bezig zal houden tijdens het technisch optimaliseren van een website.

Content
Het is belangrijk om met regelmaat een keyword onderzoek te houden. Tijdens zo een onderzoek ga je op zoek naar keywords met het hoogste zoekvolume en zo min mogelijk concurrentie. Aan de hand van deze keywords kan het zo zijn dat je de content van de website moet aanpassen. We hebben het dan over het aanpassen van tekst, afbeeldingen, video’s, etc.

Linkbuilding
Een derde factor is nog steeds linkbuilding. Er wordt veel gediscussieerd over de vorm van linkbuilding maar dat backlinks door Google nog steeds als relevant wordt beschouwd staat buiten kijf. Kort gezegd gaat het erom dat er zoveel mogelijk relevante websites verwijzen naar jouw pagina’s. Veel verwijzingen van andere websites is een van de pijlers voor Google om te bepalen of de website als waardevol wordt aangemerkt. Hoe waardevoller de website, des de groter de kans om bovenaan in de organische zoekresultaten te worden weergeven.

Nog aan het studeren of denk je na over een carrièreswitch? Er zijn genoeg mogelijkheden voor werk in online marketing. Het ziet er bovendien naar uit dat dit de komende jaren alleen maar zal stijgen.

Het doel van SEO is het optimaliseren van de vindbaarheid van websites in zoekmachines zoals de absolute marktleider Google. Als SEO specialist ben je dus actief in een innovatief werkveld waarin het verbeteren van je website een constant en vernieuwend proces is. Omdat de SEO wereld niet stilstaat is het ook lastig om een goede opleiding te vinden dat up-to-date is met de nieuwste tools en technieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *