Responsive webdesign nog steeds niet de standaard voor webshops

5 tips voor een effectief webdesign
12 april 2017
3 belangrijke uitdagingen voor webshops
13 april 2017
Alle blogberichten

Responsive webdesign nog steeds niet de standaard voor webshops

Hoewel er online steeds meer gekocht wordt via de smartphone, blijft het gebruiksgemak een pijnpunt. Nog steeds maakt ruim één derde van de Nederlandse webshops geen gebruik van een responsive webdesign. Dat blijkt uit onderzoek van Telefoonboek. Ruim 19.000 webshops werden in dit onderzoek getest op hun responsiveness. Bijna 6500 webshop bleken nog geen responsive webdesign te hebben. Hoe kan het gebruiksgemak worden vergroot?


Optimale gebruikservaring

Voor een goede webshop-ervaring is een overzichtelijke pagina met een duidelijke navigatie van groot belang. Een responsive webdesign maakt dit mogelijk. Hierbij is de webshop vanaf alle mogelijke apparaten, zoals een smartphone, tablet of desktop goed zichtbaar. De leesbaarheid van de tekst en hanteerbaarheid van de interface blijven optimaal. Om dit te realiseren moet de webpagina op een flexibele manier worden ontwikkeld, zodat je als gebruiker niet eindeloos hoeft in te zoomen en te scrollen om gebruik te maken van de webshop.


Eenvoudig bestellen

Hoewel veel webshops nog achterblijven bij een optimaal gebruiksgemak, presteren deze wel beter dan normale websites. Hier is bijna de helft nog niet responsive. De webshopbranche heeft het in die zin dus toch al beter begrepen. En dat is ook wel logisch. Webshops bieden hun producten enkel online aan en zij hebben er baat bij dat de shop mobiel goed functioneert. Klanten kunnen daarmee gemakkelijker producten kopen en dat zorgt voor een omzetstijging.


Hoewel er online steeds meer gekocht wordt via de smartphone, blijft het gebruiksgemak een pijnpunt. Nog steeds maakt ruim één derde van de Nederlandse webshops geen gebruik van een responsive webdesign. Dat blijkt uit onderzoek van Telefoonboek . Ruim 19.000 webshops werden in dit onderzoek getest op hun responsiveness. Bijna 6500 webshop bleken nog geen responsive webdesign te hebben. Hoe kan het gebruiksgemak worden vergroot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *