Met deze tips verbeter je de SEO

Zorg voor een goed imago bij je klanten
20 augustus 2018
Zoekmachine optimalisatie
19 september 2018
Alle blogberichten

Met deze tips verbeter je de SEO

SEO oftewel Search Engine Optimization is een manier om je website beter vindbaar te maken op zoekmachines zoals Google. Het zorgt er dus voor dat je internetpagina meer bovenaan de zoekresultaten komt te staan. Hierdoor is de kans groter dat er iemand op je website zal klikken, en dat wil je natuurlijk: zoveel mogelijk bezoekers genereren. Ben jij ook benieuwd naar tips voor het verbeteren van de SEO? Lees dan snel verder!

Plaats de zoekterm in je URL
Zonder dat je het beseft, gebruik je dagelijks zowel tijdens gesprekken als in de schriftelijke communicatie een flink aantal twijfelwoorden. Voor de duidelijkheid, dit zijn woorden als ‘misschien’ en ’wellicht’ en zinnen als ‘Ik denk het wel kan werken als’ of ‘Het kan een oplossing zijn om’. Ook al heb je jarenlang ervaring op een bepaald gebied en heb je het wat betreft de oplossing bij het juiste eind, met deze woorden veeg jij je expertise zo van tafel. En dat wil je natuurlijk niet. Laat deze twijfelwoorden daarom weg in je communicatie om resoluut en zelfverzekerd over te komen. Gebruik in plaats van de varianten met twijfelwoorden zinnen als ‘De oplossing is’ en ‘Ik raad je aan om dit te doen voor het beste resultaat’. Zo weet je klant dat hij of zij te maken heeft met een zelfverzekerde professional.

Een volwassen e-mailadres
Zoekmachines scannen alle URL's (adressen van internetpagina's) en zoeken naar de opgegeven zoektermen. Het is daarom goed om je zoekterm ook in je URL te verwerken. Gaat je website bijvoorbeeld over damestassen? Zorg dan dat de term 'damestassen' in je URL zit verwerkt.

Zet de zoekwoorden in de tussenkoppen
Om je vindbaarheid t verbeteren is het ook goed om (tussen)koppen te gebruiken. Zoekmachines scannen namelijk niet alleen URL's, maar ook kopjes en tussenkopjes. Zet je tussenkopjes wel in een heading tag in HTML, dit wil zeggen dat je voor kopjes de tags H1 t/m H6 moet gebruiken. H1 wordt gebruikt voor de grootste kop en H6 voor de kleinste. Meestal is het gebruikelijk om H1 en H2 te gebruiken.

Zorg voor een mobiel-vriendelijke site
Zoekmachines houden er rekening mee of jouw webpagina op alle apparaten (niet alleen computers en laptops, maar ook bijvoorbeeld tablets en smartphones) goed leesbaar is. Je website wordt dan ook wel een 'responsive website' genoemd: een site met een responsive design zal zichzelf aanpassen aan de grootte van de verschillende schermen waarop de site wordt getoond.

Gebruik de Google Keyword Planner
Google Keyword Planner is een handig hulpmiddel om je SEO te verbeteren en het is gratis te gebruiken als je een Google account hebt! Je kunt hiermee zien hoe vaak er wordt gezocht op bepaalde zoektermen en je kunt bepaalde zoekterm-trends zien. Als bepaalde dingen bijvoorbeeld heel populair zijn en er wordt hier vaak op gezocht, dan geeft de Google Keyword Planner dit ook aan.

Herhaal relevante keywords
Je SEO kan verbeterd worden als je je zoektermen een paar keer herhaald in de tekst. Doe dit echter niet te vaak, want dit werkt dan weer averechts. Let dus goed op de keyword density: de verhouding tussen het totale aantal woorden in een tekst en het aantal zoektermen dat in die tekst wordt gebruikt. Er bestaan verschillende gratis websites waarin je je zoekwoord-dichtheid uit kunt rekenen en als vuistregel wordt 3-5% aangehouden. Echter moet je je daar niet te veel aan vastpinnen, want kwalitatief goede teksten zijn ook belangrijk! Je moet dus niet een zoekterm te vaak in een tekst laten terugkomen, als dit de leesbaarheid niet bevorderd.

Update regelmatig
Zoekmachines houden rekening met hoe vaak een website geüpdatet is. Als de inhoud van je website voor een langere tijd niet meer vernieuwd is, dan gaat de zoekmachine er automatisch vanuit dat je content niet meer recent is. Als gevolg hiervan zal de zoekmachine eerder andere websites die wel recentelijk vernieuwd zijn, als zoekresultaten laten zien.

Als laatste tip: SEO uitbesteden kan hierbij goed helpen. Een professioneel bedrijf kan helpen bij het verder laten groeien van jouw onderneming. Wil jij je eerste stappen online maken? Kies dan voor een professioneel bedrijf.

Bron: Online marketing bureau ROIpartners

SEO oftewel Search Engine Optimization is een manier om je website beter vindbaar te maken op zoekmachines zoals Google. Het zorgt er dus voor dat je internetpagina meer bovenaan de zoekresultaten komt te staan. Hierdoor is de kans groter dat er iemand op je website zal klikken, en dat wil je natuurlijk: zoveel mogelijk bezoekers genereren. Ben jij ook benieuwd naar tips voor het verbeteren van de SEO? Lees dan snel verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *