5 webdesigntrends voor 2017

De ideale SEO tool voor een goede vindbaarheid
25 april 2017
5 tips voor effectieve autobelettering
12 juli 2017
Alle blogberichten

5 webdesigntrends voor 2017

Een nieuw jaar brengt nieuwe trends met zich mee. Wij zetten vijf webdesigntrends op een rij:


1. Geometrische vormen

Van driehoeken en zeskanten tot paralellogrammen en ruiten; geometrische vormen zijn in. Een combinatie van de jaren ’60 met het jaren ’80 retro. Breng geometrische vormen terug in het webdesign door bijvoorbeeld foto’s in cirkels te plaatsen en patronen en lijnen te gebruiken. De mogelijkheden van geometrische vormen zijn eindeloos en geven je website een persoonlijk karakter.


2. GIF’s en animaties

Steeds vaker zien we het terug in websites; bewegende beelden in de vorm van animaties en GIF’s. Een animatie is een ideale manier om snel en helder uit te leggen hoe iets werkt of om andere content te ondersteunen. Ook GIF’s zijn voor deze doeleinden zeer geschikt, maar zijn daarbij vaak nog unieker en eleganter dan animaties.


3. Witte kaders

Het plaatsen van een wit kader om de gehele website geeft een chique en exclusief uiterlijk aan een website. Het uitvullen over de gehele schermbreedte is daarentegen een nauwkeurige klus en is daarom niet voor iedereen haalbaar. Toch zal deze trend zich in 2017 verder voortzetten.


4. Eén opvallende kleur

Eenvoudig en toch erg opvallend; het toevoegen van één knalkeur aan je website intrigeert. We zien het steeds vaker terug in de header in combinatie met een korte tekst, bij voorkeur in het wit.


5. Frisse glans

Op het gebied van fotografie zien we dat er flink geflitst wordt. Mat, blur en filters zijn verleden tijd en glans en helderheid zijn in. Er mag meer contrast worden toegepast en highlighten is het toverwoord.

Een nieuw jaar brengt nieuwe trends met zich mee. Wij zetten vijf webdesigntrends op een rij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *